Grote schoonmaak in de onderste chakra’s

Er is een grote 'schoonmaak' gaande. Niet alleen op onze wereld en ver daarbuiten, maar ook in onszelf. Oude lagen van vastgezette overtuigingen, structuren, patronen en beschermingsmechanismen brokkelen langzaam af en maken plaats voor een nieuw gevoel. Vaak heel subtiel in de vorm van opwinding, op willen staan en in actie willen komen vanuit liefde, eenheid en saamhorigheid. Een pure en zachte energie en tegelijkertijd vol kracht. Vaak nog onwennig en voor velen (nu) nog onveilig.

Bewustzijnsgroei

Deze 'schoonmaak' is het gevolg van de bewustzijnsgroei die Moeder Aarde en al het leven op haar aan het maken is. De mensheid is namelijk zo in dualiteit en afgescheidenheid geraakt, en daarmee sterk onderhevig aan beïnvloeding van buitenaf, dat we vergeten zijn wie we daadwerkelijk zijn en waarmee we allemaal zijn verbonden. We zijn gaan leven in macht en onmacht en weten niet meer wat het is om in echte liefde en eenheid te leven, wat op den duur onze ondergang zou betekenen. De lichtkracht wordt verhoogd zodat de zwaarte, de donkerte, plaats kan gaan maken voor het licht, zodat we ons weer herinneren wie we zijn en waar we onderdeel vanuit maken.

Grote schoonmaak in de onderste chakra's | Sekinah

De toename van het licht zorgt voor een grote schoonmaak in de onderste chakra's. Schaduwlagen en (onbewuste) opgekropte emoties worden zichtbaar en gevoelens van onderdrukking en slachtofferschap worden voelbaar. Allemaal als doel om te zuiveren, zodat jouw licht, jouw kracht en liefde in jezelf mag ankeren.

Vrouwelijke, creatieve energie is aan het in indalen. Er ontstaat een wedergeboorte in jou, een vernieuwing, een sprankeling die totaal nieuw is en waar je wellicht op het moment geen woorden voor kunt vinden. Deze nieuwe wending opent zich op verschillende lagen en een ieder kan dit anders ervaren. 

Symptomen van loslaten & vernieuwing

Het loslaten en deze schoning kan (veel) lichamelijke en geestelijke ongemakken veroorzaken.
Denk bijvoorbeeld aan een opgeblazen gevoel, pijn in de onderrug en/of je buik, een drukkend gevoel bij je geslachtsorganen en stuit,  huiduitslag, het niet lekker in je vel zitten en het uit de weg gaan van aanraking en intieme contacten.

En hoe graag je ook van dat ‘opgeblazen’ gevoel, pijn in de rug of huiduitslag af wilt, het hoort er allemaal bij en de boodschap is om het de 'ruimte' te geven. Het er te laten zijn en in te zien dat dit allemaal hoort bij deze schoning. Dat het allemaal oude lagen van vastgezette energie zijn, die nu los komen om getransformeerd te worden.

Daarnaast mogen we gaan vertrouwen op ons innerlijk gevoel door gehoor te geven aan andere behoeftes, ander voedsel of zelfs wel een heel ander ritme van leven. Laat je mind los en volg niet langer de stem die zegt dat je te dik of te dun bent of dat er iets aan jou niet goed is. Ga naar binnen en luister naar je innerlijk gevoel, jouw intuïtie.

"Een gevoel dat iets nieuws ontstaat, het ‘vrij’ mogen bewegen kun je wellicht herkennen,
maar ook dat je nog niet helemaal de vinger er op kan leggen wat dit ‘nieuwe’ precies inhoudt en hoe dit vorm mag krijgen".


Weet dat er op het moment in het collectieve, wereldwijd, een enorme schoning plaatsvindt op o.a. onderdrukking, mishandeling, seksueel misbruik, manipulatie en beperking van bewegingsvrijheid. En wat zich in het collectieve afspeelt heeft ook zijn weerspiegeling op ons innerlijk.

Wanneer jij ‘er klaar voor bent’, kan dit ‘onzichtbare’ collectieve schoningsproces sterk met jou resoneren. Het helpt je te openen waarin je ook het licht en donker in jou mag omarmen. Door naar binnen te keren, te ontdekken waar innerlijk in jou ‘bevrijding’ mag plaatsvinden ontstaat er schoning en een natuurlijk balans in je.  

Uitnodiging tijdgeest

De tijdgeest nodigt je uit om naar binnen te keren en te onderzoeken, voelen en ontdekken waar bij jou de onderdrukking zit. Waar dit is weggestopt en waar jij nog 'vast' blijft zitten in oude structuren, patronen en gedachtespinsels.
Levenslang hebben overtuigingen, trauma's en gevoelens zich opgestapeld en doordat we zo vanuit dualiteit en afgescheidenheid zijn gaan leven zijn deze gedachtespinsels, en daarbij het leven vanuit de mind in plaats van het gevoel/intuïtie.

Het vergelijk met een ander en daarmee de gedachte of je wel goed genoeg bent, je er wel toe doet of het wel waard bent heeft zich ontwikkeld, evenals een teruggetrokken houding, jezelf wegcijferen, je als slachtoffer opstellen en je macht/kracht bij de ander neerleggen. Of juist het tegenovergestelde door het aannemen van een dominantere rol, jezelf krachtig opstellen (terwijl je dit niet altijd voelt), je meer voelen dan een ander en neerbuigend of arrogant zijn naar de ander.

Dit zijn twee uitersten van dezelfde medaille en gelukkig zit er ook nog veel tussen deze uitersten. De kern is dat we zijn gaan leven vanuit onze mind en daardoor de connectie zijn verloren met ons gevoel/intuïtie en de Bron van waar wij vandaan komen. Daardoor zijn we in allerlei situaties terecht gekomen, wat diepe groeven heeft veroorzaakt en wat we elke keer meenemen naar een volgend leven. Hierdoor kunnen we ook continu situaties aantrekken, wat vaak ook heel onbewust gebeurt, waar we steeds in blijven hangen en/of je je afvraagt waar dit vandaan komt. 

Zeker in de huidige tijd, waarbij het bewustzijn van de mens verhoogd, kunnen deze thema's blootgelegd worden. Thema's zoals onderdrukking, mishandeling, miskenning, ongewenstheid, uitbuiting en ga zo maar door. Er mag licht geschenen worden over deze donkere stukken. De tijdgeest nodigt je uit om dit te doorzien en te overschrijden en zachtjes te helen, zodat jouw natuurlijke energiestroom en de herinnering wie je bent steeds meer naar voren kan komen.

Een fase van onderzoek, voelen en ontdekken in welke lagen in jezelf het verleden (en heden) is weggestopt en onderdrukt. Kunnen we dat loslaten, dan kan er een volledige overgave en omarming plaatsvinden en kan 'echte' liefde voelbaar worden in jezelf en de wereld.

Zie het allemaal als een spel. Een leerproces dat we met zijn allen doormaken, om voor eens en altijd de dualiteit achter ons te kunnen laten. Verbind je dan ook met dit spel en de hoogste bedoeling van dit alles.

Wat kun je nog meer doen?

 • Bekijk het van een afstand.
  Zit je ergens middenin, dan is het vaak moeilijk om naar het grotere plaatje te kijken. Probeer dan ook in elke situatie steeds verder uit te zoomen (als toeschouwer te kijken naar jouw situatie) en in te zien wat voor proces er zich afspeelt. Doorzie dat je je bijvoorbeeld weer klein maakt en de slachtoffer bent of dat je weer in een macht/onmacht situatie komt waarbij je in de angst schiet, onveilig voelt, boos raakt of juist in strijd gaat.

 • Aanvaard de ongemakken.
  Het loslaten kan veel van je lichaam vergen, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. Je kunt heel emotioneel worden, pijntjes ervaren, veel activiteit in je hoofd, moeheid, prikkelbaarheid, geen zin meer hebben en ontaard zijn. Weet dat dit er allemaal bij hoort en dat dit, ondanks een niet zo prettig gevoel, juist een heel goed teken is.

 • Focus niet alleen op het negatieve
  Door de ongemakken kun je heel snel in een negatieve gedachtestroom terecht komen. Probeer hier uit te blijven of in ieder geval niet te diep in te zakken. Het is er, je voelt het en dat is het (hoe moeilijk dat ook kan zijn). Focus je ook op de groei die je doormaakt. Op een bepaalde inspiratie en enthousiasme dat omhoog kan komen? Nieuwsgierigheid ontstaat naar de nieuwe tijd?

 • Wees aanwezig in het hier en nu
  Alles gebeurt in het NU. Door bewust te zijn je lijf, wat zich daar afspeelt, kun je het hele proces volgen. Je kunt als 'volwassene' gaan voelen ervaren wat er gebeurt. Je kunt daardoor het (bange) innerlijk kind meenemen. Zo kun je signalen van je lichaam herkennen en emoties verstaan, waar je gehoor aan mag geven. En kun je ontdekken op welke schaduwlagen in jezelf je licht mag schijnen, mag zien en omarmen.

 • Verruim jezelf in bewustzijn, verhoog je trilling en laat jezelf toe te mogen genieten!
  Doe wat je leuk vindt en waar je bevrijding in vindt, wil je graag fietsen? Ga fietsen.. Wil je graag schommelen? Ga schommelen. Zin om met je heupen te zwaaien? DANS! In ieder geval: beweeg. Ook al is het zachtjes en kan een rustig blokje om wandelen al heel bevrijdend zijn. Voel met je hart, ontdek wat je ‘trekt’ en waar je energie van krijgt en laat je ‘mind’, de gedachte spinsels op een laag pitje staan.

 • Luister naar onze gratis audio meditaties
  De audio meditaties zorgen voor een diepere schoning in jezelf en kunnen helpen jouw lichtkracht te verhogen, waardoor 'schaduwlagen' zachtjes kunnen transformeren en jouw licht meer en meer kan gaan schijnen. Luister ze dagelijks of voel wat passend is voor jou. Zoek een rustig plekje op waar je niet gestoord kunt worden en ontdek wat de helende energie met je doet.

Voel je dat je na het lezen van dit artikel verder ondersteuning kunt gebruiken bij je innerlijke bevrijdingsproces? Hoe je zachtjes naar binnen mag keren en ongeziene lagen mag omarmen en helen? Bekijk de online healing-coaching trajecten bij Sekinah. Door het traject wordt je innerlijk proces begeleidt waar nodig, waardoor je meer doorstroming, aarding en innerlijke rust kunt gaan ervaren en je innerlijke richtingaanwijzers leert te begrijpen. Wil je graag kennismaken om te kijken of een online traject bij je past? Stuur gerust een mailtje naar info@sekinah.nl 


«   »