Het oude durven loslaten en nieuwe stappen zetten in het onbekende

Door onze conditioneringen, structuren en patronen leven we als het ware in een bepaald stramien. Voor velen is elke dag/elke week/elk jaar in feite een herhaling. Niets mis mee, want het biedt houvast, zekerheid en controle. Toch, door de wereldwijde bewustzijnsverruiming, begint men te beseffen dat dingen zich herhalen en ze op de automatische piloot leven.

Het gaat wat wringen en kan voelen als een bepaalde sleur. Velen zijn dan ook bezig dit te onderzoeken. Want, klopt dit nu nog wel voor jou?

Geeft iets je juist energie of kost het je energie? Leef je echt het leven dat je wilt leven? Volg je echt je gevoel of is het nog op de automatische piloot?
De tijdgeest daagt je hierin uit om dieper in jezelf op zoek te gaan.

Actie of stilstaan

Wanneer je beseft dat het niet meer klopt en je dit wilt gaan veranderen, kom je in actie. Je gaat stappen zetten. Echter kan dit best lastig zijn. Want het oude loslaten en het onbekende aangaan is nogal wat.

Gedachten kunnen komen wanneer je op het punt staat om een keuze of stap te maken. Stel dat het niet goed gaat, dan heb je wellicht geen geld meer, moet je misschien verhuizen of kan het zijn dat je de helft van je vrienden kwijtraakt. Allerlei gedachtes kunnen omhoog komen, die jou laten twijfelen of jouw keuze, jouw stap, wel juist is. En vaak hoe minder je geaard bent en minder zeker je over jezelf bent, des te sneller de twijfels omhoog zullen komen.

Vertrouwen

De bewustzijnsverruiming zorgt ervoor dat we steeds meer groeien naar eenheid, liefde, inzicht en overzicht.
We groeien vanuit een ‘mind-gecontroleerd’ leven naar een leven vanuit gevoel geleid door onze intuïtie, ons Hoger Zelf. 

Nu zitten we echter in een overgang, waarbij we de ene keer de mind volgen en de andere keer ons innerlijk gevoel. Dit is een groeiproces, waarbij het zetten van stappen een onderdeel is. Het doel van stappen zetten is dan ook niet afhankelijk van het resultaat, maar het daadwerkelijk durven te vertrouwen op het gevoel dat in jou ontstaat. 

Het gehoor geven aan jouw intuïtie of hoger Zelf. Hoe meer jij luistert naar dit innerlijk gevoel, des meer vertrouwen krijg je in jouw energetisch systeem. En niet alleen innerlijk, maar ook hoe het manifesteert in de buitenwereld.

Uiteraard kunnen sommige stappen enorme impact hebben met veel consequenties, maar het gaat er steeds om trouw te blijven aan jouw innerlijk gevoel. Trouw te blijven aan het gevoel wat jij op het moment voelt in je hart of buik, zonder alle scenario’s er omheen.


Durf jij bijvoorbeeld een stap te zetten, met het risico dat je je werk kwijtraakt of misschien zelfs je huis?
Blijf je daardoor ‘hangen’ in het oude of durf je je eigen gevoel te vertrouwen en dit te volgen, ongeacht de consequenties die daaruit kunnen voortvloeien? 

Durf jij te vertrouwen op je innerlijk leiderschap en ook te vertrouwen dat elke situatie waarin je belandt voor jou het beste is om te groeien in bewustzijn, dus het beste is voor jou als ziel?

Durf jij tevreden te zijn en te blijven ook al moet je er voor je ‘mind’ en omgeving zoveel op ‘inleveren’? 

Kracht en zelfliefde

De kern van dit alles is dat je een stap of stappen durft te zetten, zonder een resultaat te verwachten. Zonder zekerheid, maar volledig vertrouwend op jouw innerlijk gevoel. En er zijn vele wegen naar Rome, dus als je een stap wilt zetten hoeft het niet altijd op een rigoureuze wijze. Er kunnen ook tussenstapjes zijn, zodat het voor jou te behappen is. Blijf ook dit gevoel trouw. Jij mag het doen op je eigen tempo en ritme, dus voel bij alles wat je doet of het klopt met jouw gevoel. Neem ik een grote stap of zet ik eerst een tussenstapje.

Hoe meer je durft te vertrouwen op de stappen die je neemt, en dus gehoor geeft aan je intuïtie, des te meer de energie in jou kan gaan stromen en ‘oude vastgeroeste’ energie los kan komen en transformeren. 

Je kunt bijvoorbeeld angst ervaren bij jouw stap, maar door te vertrouwen op je intuïtie kun je deze angst er laten zijn zonder er in mee te gaan. Je kunt het gaan observeren en ervaren of het een reële angst is of dat het een angst is die je steeds klein doet maken, je doet stagneren of onzeker maakt en eigenlijk een ‘oude’ angst is.

Hoe meer je vertrouwt op je intuïtie en daarmee het ook je innerlijk licht, het lichtwezen wie je bent, straal je kracht en zelfliefde uit. Je volgt je intuïtie en voelt innerlijk wat kloppend voelt of niet. Je blijft gecentreerd in je eigen energie, zonder energie ‘kwijt te raken’. Je ervaart vertrouwen, ruimte en liefde voor jezelf. Je hebt geen gevoel meer je te moeten verdedigen of een gelijk te willen halen. Je reageert of handelt niet vanuit angst, maar vanuit een puur weten in jezelf.

 

Ontdekkingstocht

Je eigen ontdekkingstocht, zelfonderzoek, geeft je inzichten en doet je verruimen in bewustzijn. Het zorgt ervoor dat energie kan stromen en niet stagneert, zodat ziektes en negatieve gedachtes en gevoelens minder vat op je krijgen. Vertrouw erop dat wanneer jij de stap zet, het de juiste tijd is om die stap te zetten. Alles gebeurt op het juiste moment, op de juiste tijd. 

En ja, het kan soms best eng zijn om naar je gevoel te luisteren en je angsten onder ogen te moeten zien. Maar de tijdgeest nodigt je uit om het te proberen. Het ‘zakken’ in gevoel, ook in de onderste chakra’s, zodat ook oude lagen, hechtingen en identificaties mag herkennen (o.a. van het innerlijk kind) en deze los mag laten en je hierdoor niet langer laat leiden.

Stap dus uit de matrix als jij voelt wanneer het jouw tijd is, ga op ontdekkingstocht en durf te vertrouwen op je eigen gevoel. Doe het vanuit liefde en eenheid, zonder je weer af te zetten in dualiteit, het spel van goed of fout. Doe het in verbinding, openheid en vol trots.
Ga staan en vertrouw op je innerlijk kompas! Overzie je het even niet meer, zoom dan uit. Kijk er eens naar als een toeschouwer, dus kijk eens vanuit een afstandje naar jezelf en de situatie.

Weet dat jij elk moment van de dag de vrije keuze hebt in alles. Niets staat vast en weet dat jij nergens aan vast zit in je leven: het enige contante in het universum is immers beweging. Blijf niet stilzitten en vasthouden aan, wrik je los van hetgeen je niet langer dient en ga op ontdekkingstocht. 

Healing-coaching

Bij Sekinah helpen we je graag verder. In de healing-coaching sessies word je dieper in contact gebracht met je lichaam, het innerlijk gevoel, en je laat hierdoor het 'denken' meer los. Je wordt meer geaard en uitgelijnd, zodat de energie vrijer door je lichaam en energetisch systeem kan stromen en jou bekrachtigt in de stappen die je wilt gaan zetten.


«   »